25 Aralık 2010 Cumartesi

Catia V6 Modül Başlıkları ve Özellikleri

Altyapı (Infrastructure)

   Catia Version 6 (Versiyon 6/CATIA V6 versiyonu), ürünün tasarım aşamasından üretimine kadar, küçük bir ekipten tüm şirkete değin işbirliği içerisinde, geniş ölçüde entelektüel tasarımlar kullanarak olağanüstü yetenekler ve anahtar teknolojiler sunmaktadır.

   Girişimciler arasında veri ve görüş paylaşabilmek için tek bir klikte birebir işbirliği tasarımı sağlar;

•Tüm süreç ya da proje boyunca katılımcı mühendislik.

•Canlı  kullanıcı deneyimi ve işbirliği.

•Bir değişimin potansiyel etkilerini gözlemleyebilmek, tedarik zinciri etrafında veri değişim mühendisliği, tasarım kararlılığını garantileyebilmek için standart bileşenlerin etkili yönetimi, veri yöneticilerinin veri girişi yapabilmesi ve ürün maliyetini düşük tutabilmek için standart parçalar düzenleyebilmesi gibi geliştirilmiş veri yönetim işlevleri.

•Tek bir PLM yüzeyinde RFLP görüşü izlenebilirlik ve tutarlılık sağlar. İhtiyaçlar (R) ENOVIA da karşılanır; İşlevsel (F), Mantıklı (L) ve Fiziksel (P) tanımlamalar CATIA da gerçekleşir.

•Tutarlılık ve kalite garantisi için kolektif standartları temel alan Knowledgeware ürün özelleştirmelerinin aktif hale getirilmesi.

•Dosyaya dayalı Versiyon 5 ve Versiyon 6 veri aktarımı.
Mekanik (Mechanical)

 Tek bir entegre altyapıda kurulu Mekanik çalışma tezgahları, işbirliği içerisinde,  -kalıplaşmış parçalardan, sahte, makine yapımı, kağıt metal parçalar ve mekanik montajlara kadar- her tür 3D parçası oluşturabilmek için araçlar sunar.

•Mühendisler ve tasarımcılar ürünün ihtiyaç, kavramsal ve fiziksel tanımlamalarını yapabilmek için birlikte çalışabilir.

•Tasarımcılar 2D çizim yetenekleriyle bütünleştirilmiş bir 3D ortamında çalışırlar. 

•Kullanıcılar işlevsel  toleransları ve ek bilgileri doğrudan 3D modelinde belirleyebilirler.

Biçim/Yüzey (Shape)

   Biçim, tasarım şeklinin içeriğini kolaylıkla kavrayıp açıklayabilmek için oldukça üretken bir çevre sağlar. Bununla birlikte, işbirliği içerisinde, -serbest çizim türündeki yüzeylerden düz mekanik şekillere kadar- her tür şeklin oluşturulması, geçerli kılınması ve değiştirilebilmesi için araçlar sunar.

•Düşünce aşamasından detaylı tasarıma kadar hem kolay hem de hızlı bir şekilde, geliştirilmiş karma şekiller oluşturabilmek için benzersiz entegre çözümler sunar. 

•Yüksek kaliteli şekiller oluşturabilmek için güçlü kavisli ve yüzeye dayalı araçlar içerisinde barındırır. 

•Tüm endüstri sektörleri için üretkenlik ve yüksek verimlilik sağlayan şekil tasarım teknolojileri geliştirir.

•Yüksek kaliteli ürünler hazırlanmasında gerçek zamanlı tasarım geçerliliği için fotogerçekçi yorum ve simülasyonlar barındırır.

Systems

Systems Çözümleri, 3D dijital test modeli ile, elektrik, akım ve mekanik sistemler için eş zamanlı tasarım ve entegrasyona izin veren ürünler sunar. Bu çözümler, her tür endüstri sektöründe, ürün tasarımınızı geliştirir. 
 
•Elektrikli ürünler, entegre tesisat üretimi ile, tutarlı özelliklere sahip fiziksel kablo tesisat tasarımları için süreç temelli bir çüzüm sunar. 

•Systems 3D tasarımı, sistem ayırma ve yöntemleri için sistem yapısının süreç içerisinde erken geçerliliğini sağlayarak kullanım kolaylığı sunan 3D modelleri temin eder.  Gerekli malzeme de aynı zamanda hızlı bir şekilde temin edilebilir.

•Boru Şeklindeki Tasarımlar (Piping and Tubing Design), boru sistemlerinin fiziksel tasarımlarını standart endüstri kuralları, endüstri terminolojisi kullanarak çeşitli uygulamalarla hazırlayıp düzenler. Aynı zamanda, akıllı parçaların yerleştirilmesi için genel tasarım araçları sunar.

Knowledgeware
   Knowledgeware, tasarımcılara bu geniş çaplı girişim içerisinde, tanımlama, tekrar kullanma ve bilgilerini paylaşabilme imkanı sağlayan araçlar sunar. Catia V6 da, Knowledgeware mühendislik ve üretim faaliyetlerinde  tekrar kullanılan bilginin yaş çevrimi yönetimini destekler.

   Knowledgeware, iş kuralları çerçevesinde Ürün Yaş Çevirimi Yönetimi (PLM)  (Product Lifecycle Management) davranış ve uygulamaların uyarlamasıyla aynı zamanda müşterilerin iş dönemlerine destek olabilmek için hazırlanmış bir modeldir. 

• Kullanıcıların tasarıma bilgiyi işleyebilmelerine ve bu bilgiyi hataları azaltabilmelerine yada tasarımdan maksimum verimi elde edebilmelerine yardımcı olur. 

• Kavrama, yapılandırma, yönetim ve kuralları temel alan ortak bilgilerin paylaşımıyla  tasarımın belli standartlara uyum sağlayabilmesini garanti altına alır.  

• Yinelemeli yöntemlere dayalı, kullanımı kolay optimizasyon araçları sunar.
   
•Geometri ve kullanım bilgisiyle birleştirilmiş akıllı tasarım taslaklarını maksimum seviyede güvenlikle yeniden kullanım için hazırlar.

Simülasyon  (Simulation)

   Simülasyon çözümleri ekibin simülasyonları, veriyi ve simülasyonun yapı içi parçaları olan süreçleri yönetmesine izin verir.  Simülasyon ürünleri, simülasyonlara ve geçekçi simülasyonlar hazırlayıp uygulayabilen araçlara özel yetenekler sunarak, geleneksel Ürün Yaş Çevrimi Yönetim (Product Lifecycle Management/PLM) kavramlarını genişletir. Bir simülasyon benzetmeye çalıştığınız tasarıyı yeniden üreten  veri ve süreçleri içerir.

   Sonlu Elemanlar Modeli (The Finite Element Modeling) ürünleri, 2D, 3D geometri kompleks parçaları için sonlu bir element modelini  hızlı bir şekilde üretebilen  araçlar sunar. Başka bir deyişle, göz özellikleri üzerinde ileri düzeyde kontrol sağlayarak asosyatif göz ve kompleks parçaların yapısal özelliklerini oluştururlar.

Yapısal Analiz ürünü ise tekli parçalardan yada parçaların montajlarından oluşarak özel bir çevre içerisinde çalışan bir sistemi  hızlı bir şekilde inceleyebilmenize imkan verir.

Mekanizma Tasarım ürünü mekanizma hazırlayabilmek, mekanizmalarda kaynak oluşturabilmesi için mevcut mühendislik bağlarının altkümelerini belirlemek, mekanizmanın durumunu değerlendirebilmek için mekanizma kurulumunu gözden geçirmek için belli komutlarla sürülen araçlar sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder