7 Şubat 2011 Pazartesi

CATIA Versiyon 5

CATIA Versiyon 5, IBM ve Dassault Systemes’in, dijital şirketler dünyasının gelişimi doğrultusundaki vizyonlarının bir göstergesidir.

Tamamen yeniden tasarımlanmış, en yeni yazılım teknolojilerini içeren, WINDOWS ve UNIX ortamlarında çalışabilen yeni nesil bir PLM çözümüdür

CATIA V5, şirket(ler) içinde insanlar, araçlar, metodolojiler ve kaynakların gerçek entegrasyonu için bir dönüm noktasıdır. Onun eşsiz PPR (Product/Process/Resources) modeli ve üretim ortamı yaklaşımı, 3 Boyutlu ürün ve proses odaklı tanımların üzerinde yaratıcılığı, paylaşımı ve iletişimi geliştiren gerçek işbirliği ortamı sağlar. CATIA`nın bilgiyi toplayan ve yeniden kullanımını kolaylaştıran entegre yetenekleri, hem firmanın en iyi tasarım deneyimlerinin kullanımını destekler hem de tasarımcıların yaratıcı ve yenilikçi fonksiyonlarını daha iyi kullanabilmelerini sağlar. CATIA V5, 140 adedin üzerindeki ürünüyle ve üç seviyedeki konfigürasyonlarıyla endüstrilerin hemen hemen her alanında çözüm üretebilmektedir.

6 Şubat 2011 Pazar

Catia Kaç Modülden oluşur?

Catia 117 modülden oluşmaktadır. Modüllere yardımcı script FBX yazılımları ile geliştirmeye açık bir programdır.

Bölümler ve Modüller:

ENOVIA ve CATIA Çözümleri:

ENOVIA V5 VPM ve CATIA Çözümleri, müşterilerin dijital anlamdaki girişimlerini ortaya koyabilmelerine izin vererek, başlangıç aşamasındaki kavramdan ürünün hizmete sunulacağı ana kadar tüm ürün yaş çevriminin oluşturulup simule edilmesine imkân tanır.

ENOVIA V5 VPM and CATIA Çözümleri, endüstri ve özel ticaret süreçlerini yaratıcılık ve yenilik konusunda desteklerken, gelişim sürecinin kısalmasına, ürün kalitesinin artırılmasına yardımcı olur, hissedarlar arasında rekabet ortamının oluşmasını sağlar: 
CATIA, dijital ürün tanımlaması (3D Design) ve simülasyonu ile ENOVIA V5 VPM çözümünü destekler, dijital ürün, süreçler ve kaynakların tümünün kolektif bilgi yönetimini sağlayabilen girişim çözümleri sunar ve işbirliği ya da görsel veri yönetimine imkân tanır.